Annons:

Världens punktligaste flygbolag – här är listan

Vill du vara säker på att i flyga med ett bolag som inte blir försenat? Kolla in listan över världens mest punktliga flygbolag, där flera bolag i Sveriges närhet utmärker sig.

Det är OAG som presenterar rapporten över världens mest punktliga flygbolag och flygplatser. Och plats nummer ett för högsta genomsnittliga punktligheten förra året fick lettiska Air Baltic, där 94,9 procent av deras flyg landar i tid.

Norwegian kvalar in på en hedrande femteplats med 89,7 procent punktlighet – något som bolaget säkert kommer att använda i marknadsföringen efter alla skriverier om försenade interkontflighter med deras Dreamliner. Den norska lågkostnadsjätten toppar också listan över de mest punktliga lågprisflygbolagen. Här ska dock nämnas att varken konkurrenterna Ryanair och Wizz Air finns med, eftersom de data som OAG får in från dessa flygbolag inte är så detaljerade att de får vara med i jämförelsen.

SAS hamnar på plats 8 (89,1 procent) och spöar Finnair på plats 11 (88,6 procent) liksom allianspartnern Lufthansa (87,1 procent) på plats 17.

I kategorin medelstora flygplatser får Stockholm Arlanda nöja sig med en elfteplats (85,4 procent), slagen av såväl Kastrup på plats 3 (89,8 procent), Helsingfors Vaanda på plats 6 (88 procent) och Oslo Gardermoen på plats 7 (87,9 procent).

 

OAG väljer att bara presentera de 20 mest punktliga flygplatserna och flygbolagen i varje kategori. Att man inte presentera några bottenlistor är säkert berörda flygplatser och flygbolag tacksamma över.

Ladda ner och läs hela listan här:

http://www.oag.com/Insight/Free-Reports/punctuality-league-2014

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024