Annons:

Gardinbråket inom SAS är löst

Drygt 90 procent av medlemmarna i det danska kabinfacket Cabin Attendants Union har sagt ja till ett nytt tillfälligt avtal. Därmed accepterar de att deras viloplats på långdistansflygen endast avskärmas av en gardin.

Det nya avtalet som röstades genom av 91,4 procent av kabinfackets medlemmar gäller året ut.

– Våra medlemmar har sagt ja till justeringen i överenskommelsen med SAS – och accpeterar det tidsbegränsade avtalet. Jag är nöjd med att medlemmarna fattat ett beslut som betyder att de kan tjänstgöra på de fyra ombyggda A330-planen för långdistansrutter. Vi har informerat SAS om medlemmarnas ja, säger Merete Scheel, ombudsman på Cabin Attendants Union till Standby.dk

Konflikten uppstod när SAS beslutade att ersätta de fasta väggarna runt kabinpersonalens viloutrymme med gardiner på fyra Airbus A330-plan. Den nya lösningen var billigare och gjorde det möjligt att installera ytterligare sex passagerarsäten i planet, som Travel News berättat om tidigare.

Gardinerna fick den danska kabinpersonalen att ilskna till, men efter flera månaders förhandling har partnerna nu alltså kommit fram till en tillfällig överenskommelse.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024