Annons:

Piloten i slagsmål – passagerarplanet försenat

Piloten tappade fattningen och misshandlade en tekniker i cockpit. Nu efterlyses regelbundna tester av piloternas mentala hälsa, skriver svd.se.

Medan Air India-planet väntade på att på att få klartecken att lämna gaten utspelade sig ett mindre drama i cockpit. Planets pilot var nämligen inte nöjd med det arbete en tekniker just utfört och valde därför att först förolämpa teknikern och sedan slå honom, skriver svd.se och hänsvisar till The Times of India.

Efter tumultet fick teknikern plåstras om för lättare skador i ansiktet, samtidigt som hans kollegor hotade med att gå ut strejk om inte polisen agerade. Piloten valde å sin sid att låsa in sig i cockpit.

Planet som skulle flyga med 142 passagerare från Chennai till Delhi kunde lyfta med helt ny besättning två timmar efter utsatt tid.

I väntan med att flygbolaget utreder händelsen har piloten har fått. Enligt The Times of India är det inte första gången just den här piloten är i blåsväder. För ett år sedan var han föremål för en intern utredning sedan han vid ett tillfälle vägrat flyga mellan Chennai och Thiruvananthapuram.

Den indiska flygsäkerhetsexperten Mohan Ranganathan menar att flygmyndigheterna i Indien inte gör tillräckligt för att säkerställa piloternas mentala hälsa.

– Det har förekommit många fall av våld bland besättningen utan att man vidtagit några åtgärder. Folk är snabbt tillbaka på jobbet igen. Indien saknar ett system för att bedöma piloternas psykologiska tillstånd, till skillnad från hur det ser ut i många andra länder där de rutinmässiga läkarkontrollerna inkluderar psykologiska tester, säger Mohan Ranganathan till The Times of India.

Kommentarer är stängda.