Annons:

Fiskers vill locka Nobelfesten till Scandic Haymarket

Det blir fokus på bar, kafé och restaurang när Scandic gör om Pub i Stockholm till hotell. År 2016 ska Scandic Haymarket öppna.

Det nya Scandic Haymarket slås ihop med nuvarande Scandic Kungsgatan i samma fastighet och får omkring 400 rum. I dagsläget har Scandic Kungsgatan 269 rum, så rumskapaciteten blir inte så mycket större än idag. I stället lägger Scandic mycket krut på restaurang och event.

– Det blir en STOR, traditionell hotellbar, en bar americain på entréplan, berättar Scandics vd Frank Fiskers vid en pressträff i Pubhuset.

Den kompletteras med en stor restaurang, ett kafé med uteservering på Hötorget samt en trappa upp en eventvåning och en biograf.

Kulturen blir viktig för hotellet, enligt Frank Fiskers, som tänker sig samarbeten både med grannen Filmstaden och med Konserthuset tvärs över Hötorget.

– Ambitionen är att flytta Nobelfesten hit, så behöver deltagarna bara gå tvärsöver torget. Vi får se om vi lyckas med det till år ett, säger Frank Fiskers med ett snett leende.

De enda butikerna i Pub blir på bottenplan, mot Drottninggatan.

Fastighetsägare är Antonia Ax:son Johnsons fastighetsbolag Axfast. Det innebär att Scandic intensifierar sitt samarbete med det bolaget, det är även Axfast som äger fastigheten till HTL på Kungsgatan ett stenkast bort. Frank Fiskers trycker på att omgörningen av klassiska Pub inte bara görs för Scandic och Axfast, utan även för stockholmarna. Därav satsningen på de stora ytorna för mat och dryck.

– Hotell idag är inte vad de var tidigare, de är en mötesplats med rum ovanpå. Det här ska bli ett av Scandics mer prominenta hotell i den här ikoniska byggnaden.

Axfast och Scandic investerar tillsammans 400 miljoner kronor i projektet. Arkitektbyrå är Koncept Stockholm, som även ligger bakom Scandic Grand Central. Hotelldirektör blir Lars Sandberg, också från Scandic Grand Central som han därmed lämnar.

– Vi ska ta fasta på husets 20-talsklassicism och ta fram de ursprungliga kvaliteterna, berättar Lars Sandberg.

Han ersätts på Scandic Grand Central av Helena Söderberg, idag hotelldirektör på Scandic Victoria Tower. Hon efterträds i sin tur av Sunniva Fallan Röd, som idag är hotelldirektör på Scandic Kungsgatan.

Nu stängs det mesta i Pubhuset ner medan ombyggnaden pågår. Scandic Kungsgatan har öppet som vanligt, renoveringen där tar vid när det är färdigbyggt i den nya delen av hotellet.

 

Fakta Scandic Haymarket

Antal rum: 400.

Yta: 16 500 kvadratmeter, varav 3 000 kvadratmeter restaurang- och mötesyta.

Fastighetsägare: Axfast.

Öppnar: Våren 2016.

Hotelldirektör: Lars Sandberg.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024