Annons:

Dystert besked för Trac

Det blir inget statsbidrag för Trac-utbildningarna efter sommaren. Beskedet kommer från myndighetens för yrkeshögskolan.

När myndighetens för yrkeshögskolan meddelade vilka utbildningar som beviljats statsbidrag för start hösten 2015 fanns ingen Trac-utbildning med på listan. Det innebär att de planerade Trac-utbildningarna av resekonsulter i Göteborg, Skellefteå, Norrtälje, Södertälje eller Uddevalla inte kan startas under hösten 2015, skriver Svenska resebyråföreningen, SRF, i ett pressmeddelande.

Myndigheten motiverar sitt beslut bland annat så här:

”Utbildningen uppfyller de grundläggande förutsättningarna för att ingå i yrkeshögskolan enligt 1 kap 3 §, men utbildningen prioriteras inte på grund av konkurrens om statsbidrag eller särskilda medel. I 5 kap 5 § förordningen om yrkeshögskolan framgår att vid fördelningen av statsbidrag eller särskilda medel ska hänsyn särskilt tas till i vilken grad en utbildning svarar mot arbetslivets behov av kvalificerad arbetskraft.”

SRF menar att motiveringen är ”mycket märklig” och skriver i ett pressmeddelande att samtliga som genomgått Trac-utbildningen fått jobb.

Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm och Yrkesakademin i Uppsala blir nu de enda utbildningsanordnare som startar en ny Trac-utbildning. 

Kommentarer är stängda.