Annons:

Pite Havsbad säljer av i Skellefteå

Hilding Holmqvists hotellkoncern Pite Havsbad Group säljer sina två hotell i Skellefteå. Köpare är Kristofer Lundström som driver Hotell Laponia i Arvidsjaur.

Försäljningen gäller Quality Hotel Stadshotellet och Best Western Malmia Hotel, som Pite Havsbad Group köpte för fyra år sedan. Nu väljer Hilding Holmqvist att sälja hotellen.

Köparen Kristofer Lundström har gjort affärer förr med Hilding Holmqvist. Det var 2007, då han köpte Hotell Laponia. Hilding Holmqvist kommer dessutom att gå in som ordförande i Laponia Hotell och Konferens AB.

– Det är som en familjeaffär. Kristofers mamma har jobbat för mig halva livet och han började jobba för mig som 16- 17-åring och han är jätteduktig, säger Hilding Holmqvist, som är ensam ägare till Pite Havsbad Group.

Affären omfattar både driftbolag och fastighet för Stadshotellet samt driftbolaget för Malmia. När Pite Havsbad Group köpte hotellen 2011 betalade man 35 miljoner kronor och planerade att investera ytterligare 50 miljoner kronor i påbyggnad och renovering.

– Investeringen har gått på mycket mer men nog har vi tjänat några kronor på affären. Vi har nog fördubblat omsättningen på hotellen, säger Hilding Holmqvist.

Kvar i Pite Havsbad Group finns nu åtta hotell och 20 restauranger.

– Jag är 78 år, det räcker åt mig, säger Hilding Holmqvist.

Kristofer Lundström planerar inga större förändringar av hotellen.

– De båda hotellen är mycket välskötta och jag kommer att fortsätta att utveckla dem, både innanför och utanför väggarna. edan finns det en naturlig koppling mellan Arvidsjaur och Skellefteå, anser jag. Vi har många gäster från Skellefteå här på Laponia, säger Kristofer Lundström till Norran.

Övertagandet sker den 1 februari

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024