Annons:

Story Hotel vill in i gasklockan

En av gasklockorna i Hjorthagen i Stockholm kan bli ett musikhotell, i regi av arrangören Live Nation och Story Hotel.
– Vi vill dit och ambitionen är att skapa ett spännande musikhotell i gasklockan, säger Story Hotels vd Sören Hullberg.

Gasklockorna i Hjorthagen i Stockholm är välkända landmärken. Om tre–fyra år kan en av dem komma att inrymma ett musikhotell. I klockan ska det finnas en scen, där 1 000 besökare ska kunna höra liveframträdanden.

Möjlig hotelloperatör är Story Hotel, som sedan tidigare finns på Östermalm och i Sundbyberg, och även ska öppna i Malmö. Men vd och delägare Sören Hullberg är försiktig med sina kommentarer.

– Det pågår en diskussion med utvecklarna och fastighetsägarna, men vi har inte signat något kontrakt. Så vi tycker att det blir lite tidigt att prata om det i media, säger Sören Hullberg när Travel News når honom på ett tåg mellan Hamburg och Berlin.

Han fortsätter:

– Men vi vill dit och ambitionen är att skapa ett spännande musikhotell i gasklockan, det stämmer.

Enligt Dagens Nyheter ska hotellrummen ligga som en månskära i flera våningsplan, där rummen vetter mot scenen. En tanke är att de ska kunna fungera som gästloger, enligt Magnus Rothman från byggherren JR Kvartersfastigheter.

– Man kan hyra ett rum, bjuda in sina vänner och se sin favoritartist. Vi har ett samarbete med Story Hotel och med Luger/Live Nation, en av de större arrangörerna som kan ta hit stora internationella artister, säger Magnus Rothman till dn.se.

För Story Hotel är expansionsplanerna konkreta ändå. I augusti 2016 öppnar kedjan sitt tredje hotell, i Malmö där båtarna till Köpenhamn tidigare avgick från. Det blir på 98 rum och även där finns en musikkoppling.

– Vi har hela tiden haft en idé om att skapa en musikstudio i anslutning till våra hotell. Vi vill finnas i den typen av sammanhang och i fastigheten i Malmö kommer det att finnas en studio, har Sören Hullberg tidigare sagt till Besöksliv.

Och att han just nu är i Tyskland hänger ihop med etableringen i Malmö.

– Jag ska till Berlin nu för att träffa de som bygger i Malmö. Vi ska titta på några referensobjekt. Vi har även tittat på ett projekt i Hamburg, men det är inte heller något som är klart.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024