Annons:

Dansk strejk drabbade SAS i fyra timmar

Igår strejkade dansk kabinpersonal i fyra timmar. Bakgrunden är en oro över anställningsvillkor i samband med att personal ska flyttas över till Cimber, skriver check-in.dk.

Det var ett informationsmöte som det danska facket Cabin Attendants Union, CAU, hade kallat till som övergick till att medarbetarna lade ner arbetet i fyra timmar. Flyg ställdes in och försenades.

Mötet handlade om villkoren för de 140 kabinanställda som ska byta arbetsgivare från SAS till Cimber, flygbolaget som SAS köpte i fjol.

Men till och med CAU beklagade utvecklingen.

– Jag är den första att beklaga att den situation som SAS satt våra medlemmar i nu går ut över passagerarna. Vi har uppmanat våra medlemmar att avsluta mötet och återgå till arbetet igen, säger Merete Scheel från CAU till check-in.dk.

Samtidigt kritiserade hon SAS för att ha gjort CAU:s medlemmar desperata.

– Om mindre än en vecka flyttas över 140 av våra medlemmar överflyttade till Cimber, där de inte känner till sina arbetsvillkor, säger Merete Scheel till check-in.dk.

Från SAS sida är man förvånade, bland annat för att man hade ett möte med CAU i fredags och ska fortsätta förhandlingarna idag onsdag.

Enligt SAS danska presschef Trine Kromann-Mikkelsen har SAS accepterat att personalen ska få samma villkor i Cimber som i SAS, skriver check-in.dk.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024