Annons:

Ryanair får flyga över Atlanten

Ryanairs styrelse har godkänt lågprisbolagets planer på att starta flygningar över Atlanten. Satsningen är ett led i bolagets tillväxtplaner för de kommande fem åren.

Ryanair, som har presenterat ett förslag där en enkelbiljett över Atlanten kan komma att kosta som lägst 10 pund, undersöker nu möjligheten att flyga mellan ett dussintal europeiska och amerikanska städer. Det skriver nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till Financial Times.

Linjerna bedöms kunna dra igång inom fyra till fem år om Ryanair kan nå en överenskommelse gällande köp av långdistansflyg, troligtvis från Airbus eller Boeing.

Vd Michael O’Leary har en längre tid talat om att börja flyga till USA, och styrelsens godkännnade antyder att planerna nu kommit ett steg närmare att realiseras.

– Vi för dialog med tillverkare av långdistansplan men kan inte kommentera det ytterligare. Europeiska resenärer vill ha billigare biljetter till USA och detsamma gäller för amerikaner som reser till Europa. Vi ser det som en logisk utveckling på den europeiska marknaden, kommenter O’Leary långdistansplanerna.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024