Annons:

Estonian Air startar matarbolag

Estonian Air med Jan Palmér i spetsen sjösätter ett nytt dotterbolag som ska förse större flygbolag med passagerare.

Estonian Air drar igång dotterbolaget Nordic Flyways som ska fungera som matarbolag till större flygbolag. det skriver check-in.dk.

Enligt Estonian Airs vd Jan Palmér ska det regionala flygbolaget Nordic Flyways skriva långvariga partneravtal med större flygbolag och med hjälp av regionala jetflyg och turbopropellerplan förse dessa med passagerare till de större knutpunkterna, varifrån passagerarna kan flyga vidare ut i Europa och världen.

Därmed ska Nordic Flyways konkurrera med bolag som Jet Time so flyger åt SAS  och Flybe som bland annat flyger åt Brussels Arlines.

Palmér säger att konceptet med regionala bolag som flyger åt större bolag är ett välkänt fenomen i USA. Ett av världens största, men också mest okända flygbolag är amerikanska Skywest som med över 330 plan flyger åt American Airlines, US Airways, United Airlines, Delta Airlines och Alaska Airlines.

Estonian Air och Nordic Flyways har dock en bit kvar till Skywests nivåer. I dagsläget har Estoneia Air endast tre CRJ-)00 regionala jetplan och fyra 76-sätes Embraer ER170 jetplan.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024