Annons:

Hon ska göra Stureplansgruppen till hotellkedja

Yvonne Sörensen Björud är den som ska se till att Stureplansgruppen till slut startar en grupp boutiquehotell. Ett första hotell är redan klart – men vad är hemligt ett tag till.

I mer än ett år har restaurang- och nöjeskoncernen Stureplansgruppen i Stockholm velat expandera inom hotellsektorn. Sedan några år driver man ett hotell, Berns, men målet är att det ska bli fler.

Nu lyfter bolaget upp Yvonne Sörensen Björud, från att vara vd för Berns till vd för Stureplansgruppens Hotels and Resorts. Målet är att få en hotellgrupp med totalt 800 rum.

– Vi vill bygga upp en grupp boutiquehotell i Stockholm. Jag ska hitta locations och jobba fram olika projekt. Vi har ett projekt som är klart, men det är hemligt.

Kan du säga något mer om det?
– Nej, ingenting före den 21 maj. Då håller tidningen Fastighetsvärlden sitt hotell- och fastighetsseminarium här på Berns, då kan vi berätta mer.

Vad är det för hotell ni söker?
– Vi vill ha innerstadslägen. Det kan vara en konvertering av en befintlig fastighet, det kan vara ett nybygge och det kan vara ett befintligt hotell som man utvecklar. Vi tycker att Stockholm börjar bestå av enbart Scandic, Choice och Elite, det börjar bli ganska likriktat. Därför tror vi att det finns en marknad för mer personliga hotell.

Hur stora hotell vill ni ha?
– Max 200 rum, men 100 är idealiskt.

Hur definierar ni boutiquehotell?
– Det är som att jämföra att handla i en boutique kontra ett varuhus: Det är mindre, personligare service och också personligt utformade hotell, som inte följer något kedjekoncept.

Så någon kedjeanslutning är inte aktuellt?
– Nej, det har vi inte tänkt. Men vi kommer att få vissa stordriftsfördelar eftersom vi kommer att ha flera hotell.

Kan det vara aktuellt att köpa en fastighet?
– Inte i första hand.

De här planerna har ni haft i mer än ett år?
– Ja, men det har tagit längre tid än vi trodde, det är inte helt lätt att hitta bra lägen i Stockholms innerstad.

Så varför kliver du in i den här rollen?
– Det har vi också pratat om länge. Jag vill fortsätta utveckla hotell, och det har jag mycket erfarenhet av. Dessutom har jag varit i åtta år på Berns och det rullar på bra.

Kommentarer är stängda.