Annons:

Han vill skapa ny hotelljätte

Nu bildas hotellfastighetsbolaget Midstar Hotels. Bakom står bland andra Peter Tengström. Målet är att äga upp till 40 hotell till ett värde av 10 miljarder kronor.

Det är bolaget Midstar AB, där Peter Tengström är delägare, som tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond bildar Midstar Hotels.

– Vi har en ambition om att bygga upp ett ganska stort hotellfastighetsbolag över 5–10 års sikt. Det kan röra sig om 30–40 hotell, säger Peter Tengström.

Med sig har han Ola Stendebakken, finansdirektör, och Marc Henriksen, investeringschef. Målet är att deras portfölj ska nå ett värde på runt 10 miljarder kronor. Idag äger inte bolaget några hotellfastigheter alls.

Bolaget siktar in sig på hotell med över 100 rum i regions- och storstäder i Norden.

– Vi kan titta både på hotell som har ett stabilt kassaflöde och hotell som har potential.

Hur ska ni komma över hotellen?

– Det finns fastighetsägare som av olika orsaker äger hotell men som inte tycker att de ska det. Det finns även hotellägare som har renoverat sitt hotell och därför vill sälja och omsätta sin portfölj.

Midstar AB är ett förvaltningsbolag som har funnits sedan 2008. Tillsammans med Sveafastigheter har bolaget tidigare investerat i hotellfastigheter, där Sveafastigheter äger den största delen. Bland annat är Sveafastigheter och Midstar delägare i de 13 fastigheter där Ligula Hospitality Group tidigare i år köpte operatörsrörelserna av Norse Hospitality. De består av tio Ibis Styles och tre Mercure.

Men nu skapar alltså Midstar det nya hotellfastighetsbolaget Midstar Hotels.

Kommentarer är stängda.