Annons:

Nya vrakfynd kan komma från Malaysia MH370

Ett föremål, som ser ut att vara en flygplansvinge, har hittats utanför ön Reunion utanför Afrikas östkust. Nu spekuleras det i att de kan röra sig om det mystiskt försvunna passagerarplanet MH370.

Delar av en flygplansvinge hittades på onsdagsmorgonen i vattnet utanför staden Saint-André på den afrikanska ön Reunion. Det var ett par kommunanställda som gjorde fyndet som sedan togs om hand av polisen, skriver DN

Föremålet är 240 centimeter långt och en meter brett och ser ut att ha legat en längre tid i vattnet då snäckor sitter fast på den, visar bilder på sajten Linfo.re

Det är ännu för tidigt att fastslå om delen tillhör det försvunna planet MH370, som försvann den 8 mars 2014 under en flygning från Kuala Lumpur till Peking.

En flygsäkerhetsexpert, Christophe Naudin, säger till den lokala tidningen att det ”troligtvis inte” rör sig om en del från det malaysiska planet. Medan Xavier Tytelman, en annan expert, säger att det finns vissa likheter mellan MH370 och den funna vingen. Ett nummer som finns på vingen kan komma att leda till att den identifieras inom ett par dagar. 

Men det spekuleras också kring om vingen kan komma från ett annat flygplan. En Piper Aztec, som störtade i området den 4 maj 2006 eller en Air Jemen Airbus A310-324 som den 30 juni 2009 störtade utanför Komorerna.

Myndigheter har fortfarande inte kunnat svara på varför planet plötsligt vände och flög ur kurs över havet mellan Malaysia och Vietnam och heller inte när exakt flygningen slutade, skriver CNN. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024