Annons:

Kåres hotell ger wifi – i hela stan

Den spanska kedjan Room Mate Hotels erbjuder gratis wifi även utanför hotellet. Det är inget nytt i Värnamo. Där har Kåre Johanssons Scandic haft tjänsten sedan 2011, och han tycker att hela kedjan borde haka på.

Som Travel News rapporterade i morse erbjuder den spanska hotellkedjan Room Mate Hotels gratis wifi till sina gäster, inte bara på hotellen utan överallt i hela stan. Men kedjan är långtifrån först.

Redan 2011 lät Kåre Johansson bygga ut Scandic Värnamos wifi så att det täcker hela stadskärnan. I samarbete med ett teknikföretag har han låtit placera ut uppkopplingspunkter i Värnamo, så att hotellets gäster – och andra – hela tiden har tillgång till ett trådlöst nätverk.

Begränsningen är två timmar gratis, sedan får man betala. Alla som kopplar upp sig mot tjänsten går via en särskild webbplats och Kåre Johansson tycker att det är en utmärkt marknadsföringsmöjlighet.

– När vi gjorde det här 2011 förde jag fram det centralt till Scandic, men de såg inte möjligheten, säger Kåre Johansson, som är en av få franchisetagare i kedjan.

På webbplatsen som gästerna använder när de kopplar upp sig säljer han reklamplatser. Det ger inga stora pengar, men ändå något. Investeringen för nätverket är liten, säger Kåre Johansson, och han anser att det är tekniskt är enkelt.

– Jag tycker fortfarande att det är en bra idé för en kedja att erbjuda det här. Jag är förvånad att vi inte har kommit längre på den här punkten i Sverige, säger Kåre Johansson.

Scandics kommersielle chef Johan Michelson säger att man har tittat på olika lösningar, men att man än så länge har valt att avstå.

– Vi ser inte riktigt att det är vår roll som hotelloperatör att erbjuda stadsnät med wifi. Vi har även gjort vissa pilotprojekt med bärbara ”puckar”, men vi är inte där än, säger Johan Michelson.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024