Annons:

Thailand boomar i vinter – igen

Thailandsresandet ökar kraftigt i vinter, Egypten har det fortsatt tufft, medan Kuba och Dubai är vinterns raketer. Det är några av vinterns starka restrender enligt Ticket Collection.

Resebyråkedjan Tickets kartläggning, som bygger på den egna bokningsstatistiken för både charterresor och reguljärflyg, visar en kraftfull comeback för Thailand som resmål i vinter. Efter några vintrar där den tidigare Thailandsboomen kommit av sig är det åter högtryck hos Ticket för att boka sin vintersemester dit. Bokningarna ökar med 26 procent jämfört med förra vintern – och tre thailändska destinationer ligger i fem-i-topp-listan över mest bokade resmål: Bangkok (2), Phuket (3) och Krabi (5).

Det är dock inte charterbolagen som i första hand som får ta hand om de nya Thailandsresenärerna utan det är reguljärflyget som driver utvecklingen.

–  Det är många flygbolag som har bra förbindelser från Sverige till Thailand, som Norwegian, Thai Airways och de kraftigt exanderande Mellanösternbolagen Qatar Airways och Emirates. Den tuffa konkurrensen leder till bra flygpriser för resenärerna, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Ohotad etta på listan över mest bokade resmål är dock Gran Canaria med systerön Teneriffa på plats 4. Kuba är en av vinterns raketer, dit resandet kommer att mer än fördubblats både med chartern och reguljärflyg. Bland Tickets resenärer är Kuba nu större som resmål än karibiska grannar som Dominikanska republiken, Jamaica och Puerto Rico.

Förenade Arabemiraten, och i första hand Dubai, är det näst största resmålet i Asien för svenskar som törstar efter semester med sol och värme i vinter. Ökningen beror bland annat på Apollos satsning på resmålet liksom ett stort utbud av reguljärflygsförbindelser, bland annat direktflyg från Stockholm med Norwegian och Emirates, och med kort mellanlandning i Qatar, även Qatar Airways.

Någon ljusning ses dock inte för Egypten. Före arabiska våren var landet det tredje största turistlandet för svenskar vintertid. Nu hamnar man på den blygsam 15:e-plats i Tickets kartläggning.

Vintern ser ut att bli lyckosam försäljningsmässigt för privatresebyråer och charterbolag, åtminstone om de visar samma trend som Ticket. Resebyråkedjans vinterförsäljning ligger i dagsläget 8 procent över förra årets. Några av förklaringarna är det svenska ruskvädret i somras som gett ett sug efter solresor i vinter. Men även de låga boräntorna ger många svenskar ekonomiskt utrymme att resa enligt Ticket Collection.

Ticket är Sveriges största privatresebyråkedja och har 25 procents marknadsandel på privatresebyråmarknaden i Sverige.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024