Annons:

Nytt operativt center på Arlanda

Häromveckan invigdes ett OPC, operativt center på Arlanda. Den nya sambandscentralen som samlar flera verkamheter är den första av sitt slag i Norden.

Flygtorget.se rapporterar att verksamheter som tidigare var spridda på olika håll inom det stora flygplatsområdet nu förts samman till ett operativt center. Det handlar om totalt tolv olika funktioner från rangering av flygplan och bagagehantering till koordinering av snöröjning och säkerhetsarbetet. Bakgrunden till samordningen är det ökade antalet passagerare. Det har gjort att situationen blivit allt svårare att hantera.

– Det ger oss minutkoll på vad som händer runt om på Arlanda och gör att vi kan fatta snabba beslut när det behövs och alla har samma information. Vi blir också mer proaktiva och kan förhoppningsvis undanröja problem innan de ens har uppstått, säger Lena Rökaas, operativ chef på Arlanda.

Den operativa centralen är den första i Norden men inspiration har hämtats bland annat från flyplatserna El Prat i Barcelona men framförallt från Heathrow i London.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024