Annons:

Annons:

Ryanair-piloter går till Norwegian

Ryanairchefen Michael O´Leary påstod nyligen att Norwegian håller på att gå i konkurs, Enligt det norska flygbolaget beror O´Learys utspel på att närmare 140 piloter gått från Ryanair till Norwegian sedan början av året.

För några dagar sedan skapade Ryanairs vd Michael O´Leary rubriker när han påstod att Norwegians pengar håller på att ta slut och att företaget är på väg mot konkurs inom fyra-fem månader. Norweian tillbakavisade snabbt uppgifterna. Flygbolagets informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson sa till Travel News att Norwegian inte förstod vad O´Leary pratade om och att Norwegian är ett börsnoterat företag som redovisat vinst i flera år.

Nu kommer Norwegian med en förklaring till vad som kan ha legat bakom Michael O´Leary utspel, nämligen att det norska bolaget rekryterat massor av piloter från Ryanair.

– Hittills i år har vi anställt närmare 140 Ryanairpiloter. Hos oss får de fast anställning i ett Norwegianbolag och får marknadsmässiga löner, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson informationschef för Norwegian till SvD Näringsliv.

Det betyder att cirka en tredjedel av de piloter Norwegian anställt hittills i år kommer från Ryanair. Och eftersom Norwegian planerar att anställa omkring 500 piloter under 2017 och senare i år dessutom ska öppna en bas i Dublin, som ju är det irländska flygbolaget Ryanairs hemmaplan.

– Det kommer att skapa ännu fler möjligheter, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson till SvD.

LÄS OCKSÅ: O´Leary: Norwegian på väg mot konkurs

3 kommentarer

  1. Jim: Jag vet inte om detta är en så värst possitiv nyhet för Norwegians resenärer
    Svara
  2. Gammal räv inom Svensk turism: Det är skillnad att åka med en Ryanairpilot som startar rakt upp och dyker ner eller med en Skandinavisk pilot som startar och landar mjukt och behagligt.
    Svara
  3. Reko: Tarvliga, ohederliga och billiga affärsmetoder att sprida falska rykten om konkurrenter. Stärker knappast Ryanairs ställning. i den del av omvärlden som hyllar fair play!
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
På nytt jobb