Annons:

Annons:

Skuldsatt Air India till salu

Det statliga indiska flygbolaget Air India dras med miljardskulder. Den indiska staten vill därför sälja hela eller delar av bolaget.

Dagens Industri refererar till försäljningsuppgifter från den amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg. Air India har skulder på över 67 miljarder kronor och har gått med förlust de senaste 10 åren. Det har funnits försäljningsplaner förut men de har mötts av politiskt motstånd.

Lågpriskonkurrenten Indigogo har tidigare meddelat att de är intresserade av att köpa Air Indias internationella verksamhet men marknaden reagerade negativt och aktien sjönk.

– Givet den nuvarande röran hos Air India och dess ineffektiva tillstånd finns det inte direkt en kö av människor som bankar på dörren för att kasta bort pengar, säger Saj Ahmad, analytiker på Londonbaserade Strategic Aero Research till Bloomberg.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018