Enligt mat- och reserecensenten Helle Øder Valebrokk från den norska tidningen VG har priserna nått nya höjder på Oslo Lufthavn Gardermoen.
Nyligen besökte Valebrokk kaféet och vinbaren Tigerstaden i terminalen för ett snabbt mål mat – och möttes av ett regelrätt prischock.
På Tigerstaden kostar en croissant 175 norska kronor – motsvarande cirka 164 svenska kronor.
”När jag såg priset på den trista croissanten, som innehöll en skiva ost, en skiva skinka och en krusig, krispig sallad för syns skull, tänkte jag: ’Nu räcker det.’ Det här kan jag inte stå ut med att köpa,” skriver Valebrokk i VG.
Hon menar att matutbudet på Gardermoen överlag har försämrats:
”Flera av de restauranger som fanns tidigare har försvunnit, och nu finns det bara ’bake-off-skräp’ överallt.”
Valebrokk tycker att det är synd att flygplatsen inte kan ”servera något ordentligt” när restaurangerna tar ut så höga priser.
”Det borde vara möjligt att köpa något att äta utan att behöva tömma hela semesterbudgeten innan resan,” säger hon.
Tidningen VG har varit i kontakt med SSP, som driver Tigerstaden. Kommunikationschef Karoline Boug säger att de regelbundet kör kampanjer och erbjudanden för att ge kunderna bra möjligheter och att all feedback tas på allvar.
Även Avinor, som driver Gardermoen, kommenterar kritiken. De säger till VG att de har en kontinuerlig dialog med sina partners för att säkerställa att prisnivå och utbud upplevs som attraktivt.