Annons:

Manifestation på Sturup flygplats

Sturup drabbas hårt av den föreslagna flygskatten och i dag genomförs en manifestation på flygplatsen mot flygskatten. Företrädare från bland annat Svenskt Flyg deltar.

Förslaget om flygskatt har överlämnats och innebär 94 kronor i skatt per flygbiljett inom Europa och 188 kronor per biljett till utomeuropeiska destinationer.
I dag genomförs en manifestation mot regeringens flygskatteförslag på Sturup flygplats. Företrädare för Sturups flygpltas, Tjänstemannaförbundet HTF, Sveriges Kommuner och landsting, Svenskt Flyg, Malmö Aviavtion och SAS Sverige deltar.
– Den föreslagna flygskatten är ett allvarligt hot mot en redan hårt pressad bransch, säger Anders Ehrling, vd i Scandinavian Airlines Sverige.
SAS meddelar att det finns en uppenbar risk att flygbolaget kommer att minska dagens trafik. Flynordic har vatl att inte starta en tidigare aviserad linje mellan Arlanda och Sturup. Ryanair stänger ned två linjer från Sturup. FlyMe kommer att försöka omdirigera till kastrup och Fritidsresor flyttar sin verksamhet till Kastrup.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024