Annons:

FlyMes revisorer oroade

FlyMe redovisar en förlust på 25,6 miljoner kronor och sänker helårsprognosen. Revisorerna varnar för underskotten, men ledningen hoppas optimistiskt på vinst under nästa års andra hälft.

Flygbolaget FlyMe har under årets första nio månader nu sammanlagt gått med närmare 85 miljoner kronor i förlust. Under motsvarande period föregående år gick bolaget med 97 miljoner i förlust. Samtidigt steg omsättningen från 115 miljoner till 304 miljoner kronor.
Omsättningen fördubblades nästan under det tredje kvartalet och uppgick till 111 miljoner kronor. Förlusten före skatt blev 25,6 miljoner vilket kan jämföras med en förlust på 28,8 miljoner under samma period i fjol.
FlyMe räknar heller inte med någon vinst under nuvarande kvartal.
– När det är fortsatt prispress och höga bränslepriser så blir det på det viset. Men vi har byggt det här bolaget med väldigt små resurser och har de rätta förutsättningarna att få ordning på det, säger vd Fredrik Skanselid.
Skanselid tror däremot på vinst under det kommande året.
– Från den sista mars kör vi med en helt ny flotta och ökar effektiviteten. Det kommer att få genomslag nästa år, säger han enligt DI.
De fortsatta förlusterna under kommande kvartal förvärrar dock bolagets situation. Kassan innehåller nu 60 miljoner kronor efter en förlust på 28 miljoner kronor bara under det tredje kvartalet.
Revisorerna menar att den föreslagna nyemissionen är nödvändig för fortsatt drift. Bolagets delårsrapport kan upprättas som om bolaget ska fortsätta verksamheten eftersom emissionen till stora delar är garanterad.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024