Annons:

Krisdrabbat Skyways skär ner kraftigt

Skyways Express skär ner sin personalstyrka ordentligt efter storförluster förra året. Av 650 anställda hos regionalflygbolaget får 300 sluta, däribland 53 av 190 piloter. Antalet rutter och destinationer kommer att minska och bolaget gör sig av med åtta Saab 340-plan, som inte längre är lönsamma.

”Alla yrkesgrupper är drabbade,” uppger finanschef Lars Ingman för DN.
Totalt minskade antalet passagerare hos bolaget med 12 procent mellan 2003 och 2004. Hur stor förlusten blev förra året är ännu inte klart, enligt Ingman.
Skyways Express har slutat eller slutar flyga till bland annat Kramfors, Borlänge, Trollhättan och Birmingham. Destinationerna Halmstad, Visby, Jönköping, Kristianstad, Karlstad, Linköping och Köpenhamn blir däremot kvar.
”Vi måste anpassa oss till verkligheten och till den hör att trafiken på de små flygplatserna blivit dålig för flyget, offer för tåget och bilen och för att folk av miljöskäl och andra principer inte flyger. Kommunerna vill ha flyget kvar, men resenärerna strömmar inte till,” säger Lars Ingman till DN och tillägger att andra bolag kommer att gå in istället på de destinationer Skyways lämnar.
Prognosen för 2006 ser enligt Ingman god ut och Skyways räknar med att förbli landets största regionalbolag också efter nedbantningen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024