Annons:

Italiensk kryssningsjätte satsar svenskt

Det italienska kryssningsrederiet MSC Cruises har öppnat ett Nordenkontor i Stockholm. Ny vd är Claes Tamm, som under tio år var chef för Festival Cruises Nordenverksamhet. I januari kom dock moderbolaget Festival Cruises på obestånd, kryssningstrafiken stoppades och våren fick Claes Tamm ägna åt att avveckla den svenska verksamheten.

– Cirka 1500 kunder hade betalt eller delbetalt resor för vintern, våren och hösten. Totalt betalade vi ut 8 miljoner i vår resegaranti åt dem. Det kändes skönt att avsluta det på ett snyggt sätt.
Festival Cruises med cirka 250 000 kryssningsgäster samt italienska Costa-rederiet har dominerat kryssningsmarknaden i Medelhavet. Festivals frånfälle har lämnat ett tomrum efter sig, som konkurrenter inte varit sena att utnyttja. MSC är ett av världens största rederier inom container- och frakttrafik, driver snabbfärjetrafik i Italien och storsatsar nu även på kryssningstrafik. Sedan förra året har kryssningsflottan växt från tre till sju fartyg, varav ett ”European Vision” tidigare ägdes av Festival Cruises.
Redan i mars tog MSC kontakt med Claes Tamm med anledning av planer på en nordisk expansion. Det nordiska dotterbolaget slog upp sitt försäljningskontor i början av augusti.
– Vi är det enda kryssningsrederiet med Nordenkontor i Stockholm. MSC erbjuder en mer europeisk touch när det gäller inredning, mat och underhållning på sina kryssningar än de stora amerikanska kryssningsjättarna, vilket är något som passar bra för oss nordbor. I höst ska vi jobba intensivt med ett antal utvalda agenter och bygga upp en stark försäljningsplattform, säger Claes Tamm.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024