Annons:

Turkish Airlines och LOT fördjupar samarbete

Turkish Airlines och LOT förbereder ett strategiskt partnerskap för framtida joint venture. Det skriver flygbolagen i ett pressmeddelande.

Turkish Airlines och LOT Polish Airlines har enats om en fördjupning av bolagens kommersiella samarbete. En avsiktsförklaring har skrivits som initierar processen och redan inkluderar utvalda rutter. Det skriver flygbolagen i ett pressmeddelande.

Målsättningen för partnerskapet är, som det heter,  ”att skapa goda förutsättningar för ett tätare samarbete, utnyttja de fördelar som uppstår samt att utveckla produkten för passagerarna.” Bland annat ger samarbetet möjligheten att resa på en biljett till ett större nätverk.

Samarbetsmodellen är inte spikad än, men båda parter är överens om att jobba mot ett framtida joint venture-samarbete.

– LOT är redo att växa omedelbart från 2016 och nu är bästa tiden inne för att stärka samarbetet med våra nyckelpartners. LOT och Turkish Airlines har samarbetat i flera år. Jag är övertygad om att vår avsiktsförklaring kommer att ge oss ett unikt globalt erbjudande till våra passagerare, säger LOT:s vd Sebastian Mikosz.

De båda flygbolagen har sedan oktober 2000 flugit som code share-partners på rutten Istanbul-Warszawa. 2014 utökades samarbetet med Turkish Airlines flighter till Amman, Kairo och Ankara, samt med LOT:s rutter från Warszawa till Wien och Krakow. Nu växer code share-samarbetet till att även gälla vissa inrikeslinjer i Turkiet och Polen, samt till utvalda destinationer i Afrika, Mellanöstern och Asien.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024