Annons:

EU vill ha snabbare luftkorridorer

EU har bett Belgien, Frankrike, Nederländerna, Luxemburg och Tyskland att snabbare förenkla sina nationella flygkorridorer. Om det inte har hänt inom två månader, kommer EU dra länderna till domstol.

EU arbetar aktivt för att förbättra det europeiska luftrummet och har på senare tid infört förändringar som ska minska på flygtiden. Passagerarplan ska i den mån det är möjligt flyga direkta linjer och undvika mellanlandningar, skriver Standby.dk

Kortare flygtider innebär minskad bränsleförbrukning och föroreningar. Men flera EU-länder har varit kritiska mot ändringarna. Flygplanen befinner sig då kortare tid i deras luftrum, vilket leder till att de får olika så kallade undervägsavgifter (en route).   

Enligt EU-kommissionen kan mer direkta flygrutter i Europa spara flygbolagen upp till 40 procent i undervägsavgifter, eller ungefär 50 miljarder svenska kronor om året.  

Förra året varnade EU 18 medlemsländer, däribland Storbritannien och Italien, att ställas inför rätta om de inte började rätta sig efter förändringarna. Nu har Beneluxländerna, Frankrike och Tyskland två månader på sig att börja följa EU:s direktiv, annars dras de inför domstol, skriver Standby.dk.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024