Annons:

Ikea öppnar hotellportarna

Ikeas hotellsatsning ihop med Marriott, trestjärniga Moxy Hotels, slår upp portarna i Milano 2014. Det öppnar också dörrarna till en europeisk expansion för den norska hotelloperatören Nordic Hospitality, som redan driver Courtyard by Marriott i Stockholm och Renaissance i Malmö.

 De fyra veteranerna bakom Nordic Hospitality har arbetat fram hotellkonceptet tillsammas med Ikeas fastighetsdivision Inter Ikea och har första tjing på att få driva alla Moxy-hotell som planeras runt om i Europa via franchise.
Först ut blir Moxy Hotel i Milano.
– Ikea har köpt tomten, äger och bygger hotellet, medan vi skapat inredningskonceptet. Vi har sedan sålt rättigheterna till Marriott, som inte har något trestjärnigt varumärke i Europa. Det är otroligt spännande att få jobba med ett unikt koncept och med starka finansiella partners, säger Harald Jacobson, vd och delägare i Nordic Hospitality till Travel News.
Moxy Hotels beskrivs som en ny sorts ekonomihotell för den nya generationen resenärer med fokus på modern design och teknik.
Hotellen byggs i moduler på Inter Ikeas egen fabrik utanför Milano, såväl de 17 kvadratmeter stora rummen som badrummen. Byggtiden är sex månader till skillnad från ett normalt hotellbygge på 18–24 månader.
Denna tids- och kostnadseffektivitet är grunden för att kunna hålla låga priser.
Marriott och Ikeas fastighetsbolag planerar 150 hotell under en tioårsperiod, 18–20 hotell per år. Nordic Hospitality räknar med att de ska driva majoriteten av dem.
Redan i dag finns tomter förvärvade i Berlin, Frankfurt, Amsterdam och Genève. Sverige, övriga Skandinavien och Finland står också på expansionskartan.
– Det kommer hotell hit och vi har tomter på gång. Men mer kan jag inte säga i dag, säger Harald Jacobsen.
Förutom Moxy Hotels expanderar Nordic Hospitality i Europa genom Marriotts affärsklassvarumärke Courtyard, där ett hotell i Gdynia öppnar. För att supporta alla nya hotell utanför Skandinavien öppnar hotellbolaget ett driftskontor i Amsterdam.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024