Annons:

Gran Canaria dubbelt så populärt som Phuket

Årets sportlovsfavorit är Gran Canaria. Nästan dubbelt så många svenskar har bokat resa dit under sportlovet som till tvåan Phuket.

Bokningarna av utlandsresor under sportlovet har ökat med åtta procent i år jämfört med i fjol, trots den osäkra världsekonomin, meddelar Ticket. Favoritdestinationen är Gran Canaria som är överlägsen etta på listan över de mest bokade resmålen under sportlovet, följt av Phuket och Teneriffa.

Ticket ser också en generell ökning av resor till storstadsdestinationer och den största ökningen står New York för. Bokningarna dit har fördubblats i år. Även London har ökat, med 25 procent jämfört med i fjol.

– Svenskarnas intresse av att resa till USA och framför allt New York har inte trappats ner utan vi fortsätter att resa över atlanten under 2012. Resor till destinationer med fördelaktig valutakurs kommer säkerligen fortsätta öka så länge som svenska kronan är stark i jämförelse. Men även om svenskarna reser mer till de nya destinationerna så är det fortfarande de traditionella resmålen som behåller topplaceringarna på listan, säger Martin Durnik, marknadschef på resebyrån Ticket.

Topplista destination

1) Gran Canaria (1)

2) Phuket (2)

3) Teneriffa (3)

4) Bangkok (6)

5) Krabi (5)

6) Hurghada (4)

7) New York (-)

8) London (9)

9) Miami (10)

10 Cancun (-)

Bokningar gjorda fram till och med den 27 januari med avresedatum mellan den 10 februari och 11 mars. Siffran inom parentes anger 2011 årets placering.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024