Annons:

Regering kallar till krismöte efter Sheratonskandal

Efter skandalen på Sheraton i Stockholm när gästen Diana Nyman inte fick äta frukost i frukostsalen eftersom hon hade traditionella romska kläder kallar regeringen till krismöte.

Regeringen kallar hotell- och restaurangbranschen till krismöte efter att Diana Nyman från Romska rådet inte fick äta frukost på hotellet där hon bodde.

– Det som beskrevs i går är tyvärr en mycket vanlig händelse. Diana Nyman beskrev det själv som en vardagshändelse, och där behöver vi en värderingsdiskussion med branschen för det är oacceptabelt att människor drabbas av kränkningar, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP) till TT.

Diana Nyman förberedde på onsdagen en DO-anmälan.

– När Sheraton kallar det som hänt för ’en incident’ tycker jag att man förminskar händelsen. De borde ta på större allvar att en romsk kvinna i traditionella kläder blir avhyst från en frukostbuffé som hon har rätt till och i stället tvingas sitta ute i lobbyn. Då är det inte bara en incident eller ’ett missförstånd’, som de antytt till mig i mejl, säger Diana Nyman till DN.

Diana Nyman från Göteborg skulle tala om diskrimineringen av romer vid presentationen av regeringens vitbok och bodde på Sheraton. Men när hon på tisdagen skulle äta frukost på hotellet fick hon inte komma in, skriver DN.

Personalen ska ha sagt till henne att frukosten bara var för hotellets gäster. Trots att hon kunde bevisa att hon bodde på hotellet blev hon hänvisad att gå ut i lobbyn.
– Jag kände mig jättekränkt. Det var så genant, det var massor av gäster inne i frukostrummet som inte förstod att jag diskriminerades, utan det verkade mer som att jag försökt snylta mig in, säger Diana Nyman.
Hon fick aldrig någon frukost, bara en kopp kaffe i lobbyn.
Senare på kvällen fick hon ett mejl från hotellets tillförordnade vd Thomas Johansson där han bad om ursäkt. I går onsdag ringde Johansson dessutom upp henne och sa att hans personal är ledsen och kränkt.
– Jag svarade att det är helt ofattbart att han ringer och säger det till mig just nu, efter det som hänt, säger Diana Nyman till Aftonbladet.
Thomas Johansson hänvisar till ett officiellt uttalande:
”Som företag strävar vi alltid efter att vara ett riktmärke för mångfald och integration. Vi  arbetar hårt för försäkra oss om att alla gäster, kunder, samarbetspartners och medarbetare värderas och respekteras”.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024