Annons:

Tekniska problem för Norwegians Dreamliner på Arlanda

Hundratals passagerare fick vänta i 25 timmar efter att ett Dreamlinerplan från Norwegian fått tekniska problem på Arlanda.

Flygplanet hade destinationen New York, JFK, men fick istället för att flyga skicka sina cirka 600 passagerare till hotell. Passagerarna kom iväg på tisdagen efter, 25 timmar försenade, skriver standby.dk.

 

Passagerarna flögs sedan av en A340 från det portugisiska flygbolaget HiFly, som Norwegian har chartrat för att klara långdistansrutterna. HiFly var också ansvarigt för Norwegians första långdistansflygningar i maj och juni, när leveransen av den första Dreamlinern till Norwegian försenades.

Även en Dreamliner med destination Bangkok drabbades av problem. Thailandsresenärerna fick vänta en halv dag innan de kunde kliva ombord på ersättningsplanet, även det från HiFly.

– Vi valde att hyra in de två flygplanen eftersom vi inte har avtal med andra flygbolag i situationer där vi måste ställa in flygningar, säger Åsa Larsson, presschef på Norwegian, till standby.dk.

Norwegian har hittills fått två av åtta beställda Dreamlinerplanen från Boeing, den tredje kommer nästa månad och ytterligare fyra stycken under 2014. Flera av de väntande passagerarna blev irriterade på att informationen om förseningen var knapphändig.

– Folk fick klara sig själva, ta sig hem bäst de kunde eller försöka hitta ett hotell. Eftersom vi har med oss två barn så ställde jag kravet att Norwegian skulle fixa hotell åt oss vilket de tack och lov gjorde. Men långt ifrån alla passagerare fick hjälp, säger passageraren Katarina Myrin till Svd.se.

Enligt Norwegians Åsa Larsson beror detta på att president Obamas besök gjort det extremt svårt att hitta lediga hotellrum i Stockholm.

– Allt är fullbokat. Det vi då informerade passagerarna om var att de som kunde ordna eget boende skulle göra det och sedan skicka in kvittona till oss så står Norwegian för den utgiften, säger Åsa Larsson.

Problemet berodde det på en lampa som indikerade ett fel på bromsarna.

I veckan meddelade Norwegian att de startar ytterligare långflygningar till USA nästa år.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024