Annons:

Scandic bygger uppåt i Täby

Scandic har tillsammans med Maxus AB, fastighetsägare av Scandic Täby, beslutat om en påbyggnad av två våningsplan på hotellet. De nya våningsplanen kommer att inrymma 48 nya rum vilket ger hotellet totalt 170 rum. Byggstart planeras under maj och hotellet beräknas vara klart under första kvartalet 2019, enligt ett pressmeddelande.

Scandic Täby har de senaste åren genomgått en omfattande renovering där fasaden fräschats upp och befintliga rum, badrum och allmänna ytor fått helt ny inredning. I tillägg har ett nytt restaurangkoncept, Köksbaren, öppnat och erbjuder nu förutom frukost även lunch och a la carte-servering på kvällen.

Någon budget för projektet och vad det kostar står det som vanligt inte en rad om i pressmeddelandet.

Så här skrev Dagens Industri förra veckan om hotellbolaget: ”Det senaste året har hotellbyggandet rullat på i god fart och antalet tillgängliga rum har det senaste året ökat med 6-7 procent jämfört med det första kvartalet föregående år. Ökningen har skett trots att efterfrågan på hotellrum i Stockholm bara ökade med 1 procent det senaste året. Glappet mellan utbud och efterfrågan ledde till att intäkten per tillgängligt hotellrum föll med 9 procent under januari och februari. Enligt branschorganisationen Visita berodde det främst på att beläggningsgraden gick ned.”

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024