Annons:

Trots flera orosmoln överträffar SAS förväntningarna

Flygbolaget SAS resultat före skatt och engångsposter under räkenskapsårets andra kvartal blev -320 miljoner kronor, att jämföra med förväntningar på -356 miljoner enligt Inquiry Financial. Det framgår av kvartalsrapporten. Svag krona och högt oljepris är orosmoln, men vinstmålet på 1,5-2 miljarder sek ligger fast.

Förväntningarna är att resultat före skatt och engångsposter blir i intervallet 1,5-2,0 miljarder kronor för helåret.

”Vi lägger nu det första halvåret bakom oss, som sammantaget blivit något mindre negativt än vi förväntat. Med dagens väsentligt högre flygbränslepriser i kombination med ökad kapacitet, kommer våra flygbränslekostnader att stiga under andra halvåret”, skriver vd Rickard Gustafson i rapporten.

Han påpekar att svenska kronans försvagning mot den amerikanska dollarn också påverkar SAS negativt.

”Trots dessa negativa marknadseffekter kan vi, mot bakgrund av den bättre resultatutvecklingen under första halvåret och med antagandet om en stabil efterfrågan under sommaren, behålla utsikterna för 2017/2018 oförändrade”, skriver vd:n.

”Samtidigt är den svagare svenska kronan i förhållande till USD samt de stigande flygbränslepriserna något som bekymrar mig. Det är tydligt att dessa två faktorer kan leda till ökade utmaningar för SAS och flygbranschen framöver”, tillägger han.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024