Annons:

TUI:s vd om Boeings Max-kris: ”Diskussioner om kompensation”

Trots rejäla kostnader av stående flygplan och ett flertal svårigheter inom resebranschen – inte minst den svaga kronan – är vd:n Fritz Joussen optimistiskt för framtiden. ”Det är inte längre kritiskt för oss”, säger han till Di.

När reseoperatören Tui släppte sin rapport för det tredje kvartalet redovisades ett underliggande ebita-resultat på 100,9 miljoner euro. Det kan jämföras med 186,8 miljoner euro under samma kvartal 2018. Boven i dramat heter Boeing 737 Max, enligt resejätten.

Tui uppskattar att bolagets kostnader för flygförbudet landade på 144 miljoner euro under kvartalet. Prognosen för helårskostnaden vänts bli omkring 300 miljoner euro.

Men enligt resejättens vd Fritz Joussen är situationen med deras 15 stillastående Boeing Max inte längre kritisk, även om det fortfarande är en stressfaktor.

Kompensation med Boeing är en fråga som man vill diskutera direkt flygplanstillverkaren, men än så länge är det för tidigt. Att säkerställa att gästerna kommer till sina destinationer är det viktigaste just nu. När Boeing Dreamliner 787 introducerades möttes även den av tekniska problem.

”Vi kommer att diskutera saken precis som vi gjorde då.”

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024