Annons:

Lufthansa nära statligt jättepaket

Lufthansa rusar över 7 procent på Frankfurtbörsen efter att den tyske transportministern Andreas Scheuer gått ut med att han är öppen för ett statligt stöd till flygbolaget.

Förra veckan rapporterade Reuters att Lufthansa är i diskussion om statliga stöd med värde på upp till 10 miljarder euro, motsvarande 109 miljarder kronor. Stödpaketet består av kapital från den tyska stabiliseringsfonden, statligt garanterade lån från tyska regeringen och nedskrivning av skulder i Österrike, Schweiz och Belgien där Lufthansa har sina dotterbolag.

Slutförhandlingarna i frågan kommer nu allt närmre, skriver Reuters på måndagen. Enligt nyhetsbyrån har Tysklands transportminister Andreas Scheuer nu sagt att han är positivt inställd till att ”stötta och skydda” Lufthansa.

I torsdags gick Lufthansa ut med preliminära kvartalssiffror som visade att intäkterna minskade med 18 procent till 6,4 miljarder euro under det första kvartalet. I mars enskilt halverades i princip omsättningen. Bolaget uppgav också att man i nuläget har en likviditet om 4,4 miljarder euro, men att den förväntas minska signifikant de kommande veckorna.

Lufthansa stiger drygt 7 procent på Frankfurtbörsen under måndagseftermiddagen. Sedan årsskiftet har aktien tappat drygt hälften av börsvärdet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024