Annons:

Analyschef besviken på SAS: ”Det går väldigt långsamt”

Trots en uppgång på 90 procent jämfört med i fjol och att över 1 miljon flög med SAS för tredje månaden på raken menar Sydbanks analyschef Jacob Pedersen att septembersiffrorna var en besvikelse. Han pekar bland annat på att passagerartrafikintäkterna endast var 5 procent högre än i augusti, skriver Direkt. – Vi ser en trafikåterhämtning som släpar sig fram. Det går väldigt långsamt, säger han.

Tendensen är dock positiv och sökningarna efter resor närmar sig normala nivåer.

– I både Danmark och Norge är sökningarna nu bara cirka 5-15 procent under normala nivåer, medan de i Sverige fortfarande är cirka 20 procent lägre, säger Pedersen.

Flygbolaget SAS hade 1,1 miljoner passagerare i augusti, en ökning med närstan 90 procent i årstakt. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Reserestriktionerna lättar, vilket gör att vi direkt ser en ökad efterfrågan. Vi är mycket nöjda med att vi flög mer än en miljon passagerare för tredje månaden i rad och att vi ökar kapaciteten successivt, säger vd Anko van der Werff i pressmeddelandet

Osäkerhet kring pandemi och efterfrågan kvartstår.

2 kommentarer

  1. Emil: Ja vad hade ni förväntat er?. Att det skulle vända över en dag? Att allt skulle bli som förr från ena dagen till den andra?. Kom igen, var lite verklighetsförankrade
  2. Hans: Håller med. Och det blir sämre innan det blir bättre. Det är vad jag tror.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024