Annons:

Campingkedjan First Camp växer vidare i Danmark

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, växer vidare i Danmark och gör nu sitt tionde förvärv i landet. Kedjan har idag 61 destinationer i Sverige, Danmark och Norge och förvärvar nu Århus Camping på Jylland i Danmark, enligt ett pressmeddelande.

”Med detta förvärv befäster vi vår starka position i Danmark, med nio First Camp-destinationer av olika karaktär”

Tidigare i år genomförde First Camp förvärven av Klim Strand Camping och Råbjerg Mile Camping vilket var kedjans första destinationer på Nordjylland. Kedjan har sedan tidigare starkt fäste på Fyn samt destinationerna Frigård och Lakolk Strand på södra Jylland. Förra året förvärvades även Jesperhus Feriepark, som kvarstår i koncernen under eget varumärke. Idag står det klart att Århus Camping utanför Århus blir koncernens tionde destination i Danmark.

”Århus Camping är en citynära camping som uppskattas av såväl turister som företagskunder givet närheten till allt vad Århus har att erbjuda. Destinationen kompletterar vårt befintliga utbud i kedjan väldigt väl och vi är glada att välkomna denna destination till First Camp-familjen, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.

 Århus Camping på Jylland i Danmark

Århus Camping är en stadsnära camping ca 5 km från Århus. Destinationen är öppen året runt och har bland annat cirka 200 campingtomter, 16 stugor, glampingtält, minigolf, utomhuspool och restaurang. First Camp planerar att tillträda campingen under december 2022.

”Med detta förvärv befäster vi vår starka position i Danmark, med nio First Camp-destinationer av olika karaktär samt Jesperhus Feriepark som även har en urstark position i sociala medier med Danmarks största YouTube-kanal för barnfamiljer. Vi vill passa på att tacka Århus Campings tidigare ägare Birgit och Niels Nielsen för att det gett oss förtroendet att fortsätta utvecklingen av den camping de drivit i 25 år”, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp i ett pressmeddelande.

Århus Camping omsatte under 2021 ca SEK 7m med en lönsamhet i linje med First Camp-koncernens. Köpesumman är ej offentliggjord men motsvarar en EV/EBITDA-multipel på cirka 5x.

En kommentar

  1. Ulf.Karlsson: Ta jand om de Ni har först. Finns en del ställen i Sverige som är i behov av översyn.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024