Annons:

Singapore Airlines ökar trafiken till Sydostasien – ser ny trend

Under vintersemestern har Singapore Airlines haft utsålda flygningar till Asien. Bolagets data visar att sydostasiatiska destinationer är populärare än Australien, som länge varit den största favoriten. Thailand ligger på första plats, följt av Vietnam och Bali. För att stärka linjenätet till Vietnam har Singapore Airlines just undertecknat ett samförståndsavtal med Vietnam Airlines. Under våren kommer SIA också att öka volymerna till Thailand, Australien och Nya Zeeland, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Singapore Airlines (SIA) har inflation och ekonomisk osäkerhet inte påverkat skandinavernas reslust. Med fem fulla avgångar i veckan från Köpenhamns flygplats tar SIA danska, norska och svenska resenärer med sig till Sydostasiens inkörsport, Singapore. Därifrån kan passagerarna enkelt resa vidare. För flygbolagets skandinaviska passagerare är Australien och Bali sedan länge de främsta favoriterna, följt av Thailand. 

Resemönstret för veckorna 7–10 är annorlunda i år och det finns tecken som tyder på att Vietnam på allvar håller på att etablera sig som ett attraktivt resmål för skandinaver. 

Vietnam.

”Vi har sett ett växande intresse för Vietnam sedan det öppnades igen, och under vintersemestern ser vi fler bokningar till Vietnam än till exempelvis Bali och Singapore. Detta tyder på att skandinaviska resenärer är hungriga på att utforska nya destinationer – och i Vietnam lockar historien, naturen, maten och de orörda stränderna. Filippinerna är också ett resmål som hamnar allt högre upp på de skandinaviska turisternas bokningslista”, säger Muhammad Raimi, Managing Director för Singapore Airlines i Norden i ett pressmeddelande.  

Singapore Airlines

I framtiden kommer det att bli ännu enklare att besöka Vietnam. Singapore Airlines har just undertecknat ett samförståndsavtal med Vietnam Airlines för att stärka codeshare-samarbetet på flygningar mellan Singapore och Vietnam. 

För att möta den växande efterfrågan på resor till Sydostasien, Australien och Nya Zeeland utökar Singapore Airlines antalet flygplan. 

– I maj 2023 kommer A380 SQ221 att flyga från Singapore till Sydney och SQ232 på återresan. Det ersätter den mindre Airbus A350-900 som för närvarande trafikerar rutten.  

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024