Annons:

Annons:

Inhemsk resebom i Ryssland

Den ryska flaggbäraren Aeroflot har uppnått något som andra flygbolag bara kan drömma om just nu enligt ett pressmeddelande.  I sin senaste operativa uppdatering, som täcker perioden till slutet av augusti 2020, rapporterade flygbolaget att inhemsk passagerartrafik redan är upp till nivåerna före corona.

Trots att ryska semesterfirare under normala förhållanden föredrar att resa längre bort, har Ryssland själv några fantastiska lokala orter enligt ett pressmeddelande.  Enligt Moscow Times såg många av dessa orter en kraftig ökning av inhemsk turism, eftersom ryssarna såg nära hemmet för att ta sin sommaruppehåll.

Den största semesterorten i Svarta havet är Sotji, och flygplatsen där noterade en högre efterfrågan än vanligt.  I juli passerade 962 000 passagerare genom flygplatsen, fem gånger så många som de hade sett i juni och cirka 13 procent fler än de normalt skulle hantera vid denna tid på året.

Anapa, en annan Black Sea Resort, rapporterades välkomna cirka 444 000 besökare i juli.  Detta är cirka 30 procent mer än vad man vanligtvis förväntar sig.
I augusti började restaureringen av internationella flygningar från Ryssland. Som sådan såg flygbolaget en total ökning av passagerartrafiken från juli till augusti, liksom en ökning av lastfaktorn också.

I september hade flygbolaget lagt till flygningar till Turkiet, Storbritannien och Schweiz och lade grunden för flygningar med begränsad frekvens till Förenade Arabemiraten, Maldiverna och Egypten.  Meddelat idag förbereder flygbolaget att starta om flygningar mellan Moskva och Kirgizistan (Bishkek), Belarus (Minsk) och Kazakstan (Nur-Sultan).

Även om saker och ting är positivt för flygbolaget, är det fortfarande behov för en bekräftelse på en räddning värt nästan 1 miljard dollar.  Det söker statsgarantier för två lån till ett värde av sammanlagt 940 miljoner dollar och har redan säkrat ett bidrag från regeringen till ett värde av 107 miljoner dollar.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.