Annons:

Nu förbjuder Frankrike kortare flygresor

Frankrike förbjuder kortare flygresor inom landet. Lagen är ett steg i att minska koldioxidutsläppen – något som får kritik från flygindustrin. Det skriver AFP.

Flygresor till destinationer inrikes dit det går att åka tåg på under två och en halv timme är nu förbjudet i Frankrike.

Lagen röstades igenom redan för två år sedan, men börjar gälla från och med tisdagen. Det innebär att det inte längre kommer gå att flyga mellan orter som Paris, Bordeaux och Lyon. Däremot kommer man fortfarande kunna flyga till Marseille från Paris då den resan tar cirka tre timmar med snabbtåget.

Reglerna gäller däremot inte anslutningsflyg och kravet är att tågavgångarna på sträckorna ska gå ofta och kunna ta tillräckligt många passagerare för att täcka upp för det ökade antalet resenärer som tillkommer då det inte längre går att flyga.

Lagen röstades igenom redan för två år sedan, men börjar gälla från och med tisdagen.

Ett av kraven är att passagerare ska kunna resa med tåg till en destination, vara där i åtta timmar, och sedan kunna resa tillbaka under en och samma dag.

Redan 2020 lovade det franska flygbolaget Air France att de skulle acceptera förslaget, i utbyte fick de ett ekonomiskt stödpaket under coronapandemin.

I övrigt är flygindustrin inte nöjd med den nya lagen. Laurent Donceel, chef för branschorganisationen Airlines for Europe, säger till AFP att beslutet endast kommer få minimala effekter på utsläppen.

– Regeringen borde stödja riktiga och betydelsefulla lösningar på utsläppen snarare än symboliska förbud, säger Laurent Donceel.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024