Annons:

Annons:

Airbnb satsar på lyx

Airbnbs nya tjänst för lyxresor – Airbnb Luxe – erbjuder fantastiska resmålsalternativ, bokningsbara via en vackert utformad och lättanvänd tjänst, med full tillgång till resedesigners som erbjuder bred lokalkännedom, utflyktsplanering, concierge-tjänster och VIP-support, dygnet runt, enligt ett pressmeddelande.

För elva år sedan blåste Airbnb-grundarna Brian och Joe upp tre luftmadrasser i vardagsrummet i deras San Francisco-lägenhet, vilket markerade Airbnbs födelse. Luftmadrasserna utökades snart till att omfatta extrarum och sedermera hela bostäder, Airbnb Plus och till och med butikshotell. Idag använder Airbnb samma innovativa tillvägagångssätt för lyxresor genom att introducera Airbnb Luxe – en ny lyxupplevelsetjänst som ska göra personliga och skräddarsydda resor mer tillgängliga för alla.
Airbnb Luxe erbjuder tillgång till unika och spektakulära boenden där hängivna resedesigners hjälper dig att arrangera skräddarsydda upplevelser och tjänster för att varje vistelse ska bli så magisk och minnesvärd som möjligt. Med boenden, som är som resmål i sig själva, får resenärerna chansen att vistas på otroliga platser, inklusive i prisbelönta hem i Nya Zeeland och Sydafrika, slott i Frankrike och häpnadsväckande historiska villor i Toscana. Litterära fans kan söka inspiration och strandnära lyx i The Fleming Villa på Jamaica, där Ian Fleming skrev sina berömda spionnoveller. Andra besökare kanske istället föredrar fullständig integritet och exklusivitet genom att boka en hel ö på den underbara privata atollen i Franska Polynesien, Nukutepipi.

Airbnb Luxe är baserad på den djupa kompetens inom lyxresor som Airbnb införskaffade sig i och med förvärvet av uthyrningssajten Luxury Retreats 2017. Med Airbnb Luxe erbjuds mer än 2000 utvalda hem runt om i världen, var och en noggrant utvärderad för att möta över 300 olika kriterier för höga standardnivåer inom både design och funktionalitet.

Varje Airbnb Luxe-bokning erbjuder tillgång till en dedikerad, högt utbildad resedesigner som ser till så att vistelsen skräddarsys för resenärens unika behov. Efter att ha bokat en fastighet kan resedesignern säkerställa enkel incheckning, koordinering av anpassade lokala upplevelser och aktiviteter, samt att arrangera ett brett utbud av tjänster, från t ex barnomsorg till bokning av privata kockar, massageterapeuter eller personliga tränare – i ditt eget privata gym.

– Dagens lyxresenärer längtar efter mer än bara lyxiga boenden – de eftersträvar även förändringar och upplevelser som gör att de känner mer samhörighet till varandra och deras resmål, säger Brian Chesky, Airbnb Co-Founder, CEO and Head of Community. Med Airbnb Luxe tillämpar vi samma tillvägagångssätt som vi har använt sedan vi lanserade Airbnb för mer än 11 år sedan – skapandet av lokala, autentiska och magiska resetillfällen, nu på fantastiska vistelseplatser – för att omvandla hur människor tänker kring och upplever lyxresor.

Urban lyx

Förutom slott och chalets, kommer Airbnb Luxe också att öppna dörren till spektakulära platser att bo på i städer, vilket är ett nytt fokusområde för Airbnb. Förutom de underbara lyxboenden som redan finns tillgängliga på plattformen, som t ex detta Kensington- och Sloane Square -boende i London eller detta French Country-gods i Los Angeles, så kommer Airbnb i år att addera flera enastående lyxiga boenden i minst 12 nya städer, inklusive Milano, Paris och Austin.

Lanseringen av Airbnb Luxe hjälper också till att möta den ökade efterfrågan från Airbnb-gäster på lyxiga fastigheter och upplevelser. Under 2018 ökade antalet Airbnb-bokningar för de boenden som kostar minst 1 000 dollar per natt med mer än 60 procent. Det ökade intresset för lyxresor på Airbnb ligger i linje med bredare resetrender – analytiker tror att marknaden för lyxresor idag omfattar över 200 miljarder dollar och att den kommer växa ytterligare under de kommande åren.

Airbnb Luxe-lanseringen är också en del av företagets fortsatta satsning på att säkerställa att Airbnb ska finnas till för alla. I februari 2018 introducerade vi Airbnb Plus, företagets första fristående tjänst avsedd för Airbnb-gäster som söker vackra hem, exceptionella värdar och en extra trygghet i att känna att hemmen är kvalitetsinspekterade och personligt verifierade för renlighet, komfort och design. Airbnb Plus lanserades initialt på 13 marknader runt om i världen och finns idag tillgängligt på över 300 marknader. Med Airbnb Luxe i produktportföljen, ovanpå Airbnb Plus, kommer Airbnb allt närmare mot att leva upp till alla resenärers behov och prisnivåer. Allt enligt ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.