Annons:

Amadeus utser ny VD för Skandinavien

Johan Nordqvist antar det regionala ledarskapet för Amadeus i Skandinavien utöver rollen som Vice President för Airlines i Norden och Baltikum, enligt ett pressmeddelande.

Johan Nordqvist som är baserad i Stockholm kommer också att leda Amadeus kontor i Köpenhamn och Oslo. Johan har mer än 25 års erfarenhet av att leda organisationer inom olika branscher i Skandinavien, Storbritannien, USA och Asien. Johan har sedan 2004 arbetat för Amadeus i olika kommersiella ledarroller på både Travel Channel och Airlines divisionerna i Asien och Stillahavsområdet (APAC). Innan flytten till Sverige var han som Vice President, APAC Partner Markets, ansvarig för att leda relationerna med Amadeus distributionspartners i APAC.

Johan har haft ledande befattningar inom rese-, detaljhandel och digital handel baserade i Sverige, Danmark, Storbritannien, USA och Thailand innan han började på Amadeus.

Johan Nordqvist ersätter Ulla Persson, som efter 11 år på Amadeus i Skandinavien beslutat att gå i pension i slutet av juni. Ulla Persson har arbetat för Amadeus i olika kommersiella ledarroller, och under de senaste åren har hon även varit landschef för Skandinavien.

Ulla Persson, Amadeus Associate Director, Business Travel in Northern, Eastern, Central, Southern Europé kommenterar den nya utnämningen. ”Johan passar perfekt i denna roll med sin tidigare erfarenhet av rese-, distributions- och digital handel som spänner världen över. Johan har en stark strategisk och kommersiell ledarprofil och jag känner mig trygg med att han kommer stödja både våra kunder och anställda i Skandinavien på ett utmärkt sätt. ”

Johan Nordqvist kommer nu att säkerställa och upprätthålla gynnsamma relationer med Amadeus flygpartners i Norden och Baltikum. Som ny VD i Skandinavien kommer han även att arbeta tillsammans med regionala affärschefer för att identifiera lokala affärsmöjligheter och stärka relationer med kunder över hela resebranschen.

Johan Nordqvist meddelar i ett pressmeddelande:

– Jag ser fram emot att ta mig an den nya rollen och att driva Amadeus tillväxt i regionerna. Min globala erfarenhet från APAC regionen, från både resebyrå och flyg branscherna, kommer att vara en tillgång för att stödja alla våra kunder på den skandinaviska marknaden.

Kommentarer är stängda.