Annons:

Annons:

American Express GBT samarbetar med Shell för miljöns skull

American Express Global Business Travel och Shell inleder ett samarbete i syfte att öka utbudet av hållbart flygbränsle (SAF - Sustainable aviation fuel) och därmed komma ett steg närmare visionen om netto-nollutsläpp. Detta skriver American Express Global Business Travel i ett pressmeddelande.

För många företag är återgången till affärsflyget en viktig drivkraft för ekonomisk tillväxt men möjligheterna att minska utsläppen i samband med flygresor är begränsade. Väte- och el-drivet flyg kommer förmodligen inte ha någon större påverkan på marknaden innan 2050. Hållbart flygbränsle är det enda lönsamma alternativet inom sektorn för att minska utsläppen på kort- och medellång sikt. 

– Vi vill hjälpa till att minska utsläppen inom flygsektorn och tror att detta samarbete kan ge nya lösningar för våra kunder för att nå netto-noll utsläpp, säger Anna Mascolo, chef, Shell Aviation.

Paul Abbott, finans- och redovisningschef, American Express Global Business Travel:

– Genom att arbeta tillsammans med Shell strävar vi efter att göra det möjligt för företag och flygbolag att planera sin väg mot sina egna utsläppsmål samtidigt som de fungerar som klimatledare och skapar verklig förändring, säger Paul Abbott.

Kommentarer är stängda.

Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.