Annons:

Premium

Vilken reseprofil har du om tio år?

Är du en stigfinnare eller en techfluencer? Lugn, du har tid på dig att bestämma dig vad du är eller vill vara. Analysföretaget Northstar Research har på Amadeus uppdrag försökt spana vilkens sorts resenärer vi möter om tio år. Text: Janne Sundling

Runt 474 miljoner turister reste internationellt mellan januari och juli 2022 jämfört med 175 miljoner 2021. Den internationella turismen fortsätter att komma tillbaka.

I en global forskningsstudie – Traveler Tribes 2033 – funderar man på turisternas profil och önskningar de kommande 10 åren. Hur vill vi resa om ett decennium?

De säger att de använt ett psykografiskt tillvägagångssätt för att identifiera fyra Traveler Tribes som förväntas vara dominerande under 2033:

• Exalterad Erfarenhetstestare

De har en ”prova och se”-inställning till livet och resor. 44 procent är utan barn och har ett medel- till höginkomstjobb med flexibla arbetsmöjligheter, vilket gör att de enkelt kan utforska världen. De har en ”du bara lever bara en gång” inställning. De är mer benägna än andra resenärer att agera utifrån intuition, är ”antiplanerare”, som föredrar mindre förutsägbara och mer spännande boendeupplevelser. De är också öppna för teknik som hjälper dem att ”skynda på” vissa aspekter av sin resa, och många som förväntar sig att använda artificiell intelligens (AI) på resan.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium