Annons:

Annons:

Högtryck för resesektorn: ”Våra flyg går helt fulla”

Resesektorn vittnar om stark återhämtning efter förra sommarens bottensäsong. Flera resebyråer som Aftonbladet talat med uppger att deras flighter är fullbokade.

– Våra flyg går helt fulla, intresset är stort nu, säger Annika Lindberg på Apollo.

Hos Apollo har bokningsvolymen i sommar legat på ungefär 70 procent av ett normalår. Resenärerna har föredragit destinationer som Grekland och Kroatien.

7 kommentarer

  1. Jan: Högtryck för resesektorn? Den var bra. Att charterföretagen fyller sina flyg med kraftigt begränsad kapacitet jämfört med normalår betyder inte att det är högtryck för resesektorn.
  2. Marcus Andersson, Ticket: Till Ha ha ha.. det är idag i regel väldigt svårt att särskilja en resebyrå/researrangör. Apollo är för övrigt både och, så det är snarare du som har fel i ditt utalande. Och till Jan, Charterbolagen har inte begränsat sin kapacitet på flygen under denna säsong, dem erbjuder inte lika stort hotellutbud men flygplanen är som uttalandet säger i väldigt hög grad fulla, bokningstrycket och beläggning är i övrigt högre än vad det har varit innan pandemin.
  3. Erik: Ja, nu har ju Apollo/Novair bara 2 flygplan så det kanske inte är så konstigt att dessa blir fullbokade snabbt
  4. Anonym: Marcus på Ticket kom in i verkligheten. Av en journalist (på Aftonbladet) kan man väl kräva kunskap och fakta av ? annars blir det fake news. Det är väl ingen nyhet att KAMMARKOLLEGIET har ett register på alla svenska ARRANGÖRER...Om en journalist som skriver om resebranschen inte har en aning om vad denne skriver är det uselt. En journalist som inte ens orkar göra en research...Om du Marcus vill köpa Aftonbladet och indirekt betala för felaktigheter så är det väl OK - bläddra vidare ha ha ha ha ha ha
  5. Martin: @Erik, du kanske har missat att Apollo är SAS största charterkund och har alltså indirekt tillgång till SAS flygplansflotta. På två flygplan kommer man inte långt...
  6. Erik: @Martin. Måste bli dyrare i längden än att ha en ordentlig egen flotta. Som både TUI och Ving har
  7. Marcus Andersson, Ticket: Till Anonym: Jag sitter i verkligheten, jag möter den dagligen i mitt arbete så jag vet absolut vad jag pratar om. Poängen jag gjorde var att Apollo är både Arrangör/Resebyrå, så oavsett vad Aftonbladet skriver i detta avseende så är det korrekt.
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.