Annons:

Annons:

Singelresandet från Sverige ökar

Fler än en halv miljon svenskar har rest utomlands på egen hand under det senaste året – vilket motsvarar var tionde resa, det visar en ny undersökning som Apollo har gjort i samarbete med Sifo. Tidigare har soloresenärer ofta paketerat sina resor själva men nu börjar allt fler researrangörer att anpassa sig efter målgruppen och sätta ihop färdiga paketresor även för soloresenärer, enligt ett pressmeddelande.

Sifo-undersökningen visar att en av tre svenskar kan tänka sig att resa på egen hand under sin nästa semesterresa. Anledningarna till att svenskarna gärna reser själva handlar primärt om att de inte ska behöva kompromissa med andra, att man vill uppleva ett resmål som folk i ens närhet inte är intresserade av följt av att man vill fokusera på det egna välmåendet, utmana sig själv, träffa nya vänner och bekantskaper samt få tid till reflektion.

– Det har länge funnits en stor efterfrågan på soloresor och vi upplever en förändring i svenskarnas resemönster som blir allt mer modigt och självständigt. Dock finns det fortfarande en hel del som tvekar när det kommer till att resa på egen hand. Det är specifika situationer som man är orolig för, exempelvis värjer sig 1 av 3 svenskar för att äta själva och det är absolut vanligast bland kvinnor över 45 år. Detta vill vi ändra på och har därför lanserat olika typer av soloresor där man under avslappnande förhållanden har möjlighet att möta likasinnade för exempelvis en middag, vinprovning eller ett träningspass, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

De som rest själva under det senaste året svarade att de i högre utsträckning än de som inte rest ensamma har testat nya positiva upplevelser som de annars inte gjort hemma. Dessutom visar undersökningen att soloresenärer fick bättre kontakt med den lokala befolkningen och utvecklade starkare relationer till befintliga och nya vänner än de som hade resesällskap.

– Tidigare i år lanserade Apollo olika typer av soloresor anpassade efter olika livsfaser och livsstilar, vare sig man reser helt själv och vill koppla av på ett vuxenhotell, är en singelförälder och vill resa iväg med sina barn eller vill mötas kring träning och aktivitet på ett av våra träningshotell. Det är du själv som är i fokus och ofta träffar du massor av härliga människor längs resans gång, avslutar Clara Larsson.

Kommentarer är stängda.

Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.