Annons:

Larm om svår arbetsmiljö på Arlanda

Anställda och fackförbund på Arlanda vittnar om en mycket svår arbetsmiljö i samband med det kökaos som rått på flygplatsen den senaste tiden.

”Jag har hört flera som funderar på att sluta”

– Folk skriker på oss, de svär åt oss, kallar oss fula saker. Beter sig riktigt, riktigt illa, säger flygplatskontrollanten Ann-Sofie Nilsson till SVT Nyheter.

Arbetsmiljön beskriver hon sammantaget som ”fruktansvärd”.

Ky Lindholm, huvudskyddsombud på Menzies Arlanda, som bland annat sköter bagagehantering på flygplatsen, säger till SVT att alla anställda grupper på flygplatsen drabbas av situationen.

– Från incheckningspersonal, till lastpersonal nere på plattan. Sedan innebär det mycket merjobb, säger han.

Ann-Sofie Nilsson säger att personalen oroar sig för den fortsatta sommaren.

– Jag har hört flera som funderar på att sluta.

3 kommentarer

  1. Elisabeth: Det är så tragiskt, den behandling som så många i servicesektorn får stå ut med. Det är ofattbart hur dåligt uppförande så många människor anser sig ha ”rätten”att ha, för att de är kunden.
  2. Anonym: Om nu huvudskyddsombudet tycker att arbetsmiljön är dålig, så är det väl dennes plikt att göra något åt det?. Arbetsmiljöverket kan kontaktas, facket ska konsulteras. Men istället väljer man media?. Är det verkligen så dåligt eller är det bara så att arbetsbördan är något högre än den brukar vara?. Självklart är dåligt beteende inte okej, men ändå en del man får ta om man jobbar med människor. Dock är fysiskt dåligt beteende och hot aldrig acceptabelt.
  3. Tp: Hur vet du att denne inte redan kontaktat rätt instanser?? Bara för att man ger kommentarer till media för att belysa situationen betyder väl det inte att man inte kontaktat rätt instanser sedan tidigare. Bra att media kan hjälpa till att visa hur vidrigt en del resenärer beter sig. All heder till personalen!
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022