Annons:

Annons:

Mitt i krisen öppnar Scandic ett hotell på Arlanda

Scandic Arlandastad har öppnat sina dörrar efter att Scandic i november 2020 tecknat avtal om att ta över hotellet. Med sina 150 rum i skandinavisk design med ljusa träslag och nyanserade textilier, ligger hotellet nästgårds med Arlanda Airport och har den internationella mötesarenan Scandinavian XPO som granne, enligt ett pressmeddelande.

Beläget i den snabbt växande flygplatsstaden, Arlanda Airport City har Scandic för första gången på bolagets svenska marknad öppnat ett hotell i nära anslutning till en av Swedavias flygplatser. Hotellet som öppnades i november 2016 av en annan hotelloperatör står nu redo att i Scandics regi, välkomna gäster från världens alla hörn och kanter oavsett om man ska påbörja sin resa eller arbete i närområdet.

– Vi har över tid haft en önskan om att etablera oss på eller i nära anslutning till Arlanda Airport. Då vi nu har hittat en bra lösning mellan oss och fastighetsägaren genom ett omsättningsbaserat hyresavtal, med en rimlig riskfördelning och ett hotell som är i mycket gott skick, är det en god investering att göra, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige i ett pressmeddelande.

På Scandic Arlandastad kan gäster påbörja sin semester redan dagen innan med att samla sitt resesällskap, slappna av i en lugn och skön hotellmiljö, för att sedan avsluta med ett besök i bastun. När gästerna dagen efter ska transportera sig till Arlanda Airport stannar transferbussen utanför hotellentrén och är kostnadsfri för hotellets gäster.

– Jag är mycket glad över att Scandic Arlandastad under lång tid framöver kommer vara en viktigt del i att stärka Scandics position i Stockholmsområdet och en viktigt beståndsdel i utvecklingen av näringslivet kring Arlanda Airport City. Men framför allt ser jag fram emot att få välkomna nya och återkommande gäster till ett nytt Scandic Arlandastad, säger Petra Lindholm, Hotelldirektör, Scandic Arlandastad i ett pressmeddelande.

Precis som på alla Scandics hotell står tillgänglighet i fokus och av hotellets 150 rum finns 18 tillgänglighetsanpassade rum samt en dedikerad handikapparkering. Scandic Arlandastad kommer under sommaren 2021 att genomgå prövning för de nya, hårda miljö- och klimatkrav i syfte att erhålla Nordens officiella miljöcertifiering, Svanenmärkt. Totalt är 83 av 85 Scandichotell i Sverige Svanenmärkta.

6 kommentarer

  1. Alex: Vad är nyanserade textilier? Svara
  2. Kalle: skiftande, varierande, omväxlande, mångfasetterad, nyansrik; balanserad, varierad; detaljerad Välj själv - tihi! Svara
  3. Anonym: Varför tror man att hållbarhet är vad kunder vill ha. Folk vill inte betala för att bo i ett rum med återvunna möbler och där hälften av sånt som erbjuds på andra hotell inte kan erbjudas på Scandic pga "miljötänk". Så förbannat tråkigt, och Scandics massproducerade hotellrum lockar inte internationella gäster. Svara
  4. Ronny: Ha ha ha, du vet verkligen inte vad du pratar om @anonym. Våra svenska företag i branschen och utanför gör ett fantastiskt arbete inom hållbarhet, ett måste i det Nordiska affärslandskapet, stor del av vårt DNA idag. Att det skulle påverka design, möbler på hotellrum, flygplansstolar eller drinken på chartern, ha ha ha! Den var rolig : ) Svara
  5. Hotellhaj: @Ronny men är inte Scandic lite Mellanmjölk, lite IKEA. Ingen kedja med toppservice och toppkänsla. Svara
  6. Thomas: @Ronny men elen hotellkedjan förbrukar kommer till stor del från kärnkraft, som det radioaktiva avfallet måste hanteras skyddas av tusentals generationer framåt, hur miljövänligt är det???? Det kommer aldrig finnas nån säker slutförvaring. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

6 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.