Annons:

WWF:s undersökning: ”Svenskarna ratar utbyggt Arlanda”

Svenskarna vill varken ha fler flygplatser eller ett utbyggt Arlanda, visar en Sifo-undersökning, skriver Dagens industril

Drygt 80 procent av svenskarna vill att politikerna prioriterar järnvägsinvesteringar framför utbyggnader av flygplatser, visar undersökningen som har gjorts på uppdrag av Världsnaturfonden, WWF.

Bara 9 procent vill prioritera flygplatserna högst, och blott två av tio är för en utbyggnad av Arlanda.

”Vi tänkte att tåg kanske var viktigare än flyget, men att det skulle vara en sådan jätteskillnad hade vi inte räknat med. När vi ställde järnvägar och flyg mot varandra var resultatet glasklart”, säger Ola Hansén, klimat- och energiexpert på WWF.

10 kommentarer

  1. Johan Magnus Eriksson: Fake news
  2. Per Skåning: Ursäkta, men vem är så korkad och tror på det här? Liknar DDR propaganda!
  3. Hassan: Jag svarar aldrig på sådana undersökningar. Hur har den gått till?
  4. Alf Hedlund: Genom att ställa saker mot varandra kan man ju få ett redan givet resultat. Jag tycker Travel News underskattar sina läsare genom att ta in beställda undersökningar i sitt nyhetsflöde.
    • Redaktionen: Vi anser det vara viktigt att redovisa och spegla alla röster, inte bara dem som går i linje med vad reseindustrin hoppas och vill. Det framgår tydligt i rubriken att WWF har gjort en undersökning.
  5. Fredrik: Hur har man ställt frågorna? Ett utbyggt Arlanda handlar inte om inrikestrafiken som tåget ska jämföras med.
  6. Bengt Ullenius: Man kan ju undra hur det här "beställningsjobbet" har gått till. Hursomhelst MÅSTE järnvägen förbättras. Förra året återbetalade SJ 65 miljoner till kunder med försening. MEN, flyget måste också utvecklas och Arlanda är passé i sin nuvarande skepnad. Den flygplatsen måste förbättras, och vem bygger snabbtåg till Skavsta, där det finns gott om plats?
  7. Förundrad: Ja som man frågor får man svar, lite genomskinligt när det är WWF som frågar. Hur kan fokus ha hamnat på flyget som står för 3%? Tyder på att man inte är så intresserad av att verkligen förändra för då skulle man fokusera på de saker som verkligen skulle innebära förändring.
  8. Jan Örnstedt: Vi flyger alldeles för mycket av ren slentrian. Vi behöver mer järnväg
  9. Bea: Verkligen!
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024