Annons:

Apollo sätter in extraflyg till Egypten

Apollo märker en ökad efterfrågan på resor till Egypten och sätter därför in extraflyg från den 27 oktober.

Egypten är i det här sammanhanget detsamma som Hurghada som är Apollos enda flygdestination i landet.

– Vi har som alla andra tvingats banta utbudet i Egypten kraftigt efter allt tråkigt som hänt där. Nu flyger vi bara till Hurghada, men där märker vi att efterfrågan ökar och betalningsviljan stärks, säger Apollos Sverigechef Peter Browall till Travel News.

Därför sätter arrangören in ett eget extraflyg tillfälligt under perioden 27 oktober fram till årsskiftet. Flyget, som har 170 platser, kommer att ha en torsdagsavgång varje vecka från Arlanda. Utöver extraflyget kommer Apollo även fortsatt att dela flyg med Thomas Cook till Hurghada.

– För oss är detta en kraftig ökning av kapaciteten. Vi utvärderar efter årsskiftet när vi flugit klart serien. Förhoppningen är förstås att vi ska kunna fortsätta, det behövs för att lätta trycket på Kanarieöarna, säger Peter Browall.

På Ticket har man dock inte märkt någon ökad efterfrågan på resor till Egypten i vinter.

– Resandet i vinter ökar, men den generella trenden vi ser är att både efterfrågan och kapaciteten till Egypten har minskat till förmån för till exempel Kanarieöarna som ökar starkt, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

2 kommentarer

  1. Anna Gunnarsdotter: Tycker detta är jätte bra. Har själv åkt många gånger under senaste 7 åren och har bara positiva upplevelser. Har absolut inte förstått varför utbudet minskade. Förstår inte heller vad arrangören menar med " allt tråkigt som hänt i Egypten". Förstår vad dem syftar på, men har ju inget med turismen eller turisters trygghet att göra. Många falska ryckten och uppgifter. Hurghada är mycket mer lugnare och tryggare än många andra resmål som fortfarande rullar på som om inget hänt. Hoppas verkligen alla förstår detta och äntligen tar sig en tur till detta underbara land. Tack för ordet
    • Björn Steijer: Hej Ja tycker det är tråkigt att inte år har det inte gått att resa ner till Hurghada mellan mitten på april fram tills den 13 oktober när första flyget har gått ner tidigare år har man kunnat åka över sommaren med ifjol var vi nere redan i början på september. Hade velat åka ner i augusti i år men det gick ej vilket var väldigt tråkigt.
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Aviareps Nordic söker junior PR-konsult
Sista ansökningsdag:
2 januari 2023