Annons:

Annons:

Bassam Mattar lämnar TUI

Bassam Mattar, försäljnings- och digital direktör för TUI Nordic, lämnar företaget efter elva år.

TUI Nordics försäljnings- och digitala direktör Bassam Mattar lämnade företaget den 1 oktober, samma dag som han skulle ha kommit tillbaka från sin föräldraledighet.

– Beslutet att lämna var helt och hållet mitt eget. Jag har varit på TUI länge kände att jag var färdig med mitt arbete där, säger han till Travel News.

Bassam Mattar kom till Fritidsresor 2005 och jobbade då som produkt- och kapacitetschef fram till 2008. Därefter var han Sverigechef i sex år innan han 2014 tillträdde sin senaste tjänst som försäljnings- och digital direktör för TUI Nordic.

Vad ska du göra nu?
– Nu ska jag först ta chansen att vara ledig och fundera på vad nästa uppdrag ska bli. Jag har idéer som jag tittar på men inget är klart. Jag vet bara att jag brinner för digital utveckling, försäljning och kundupplevelse, områden som är branschöverskridande och där resebranschen har kommit långt. Under mina år på Fritidsresor har vi byggt upp och ökat den digitala försäljningen till ca 80 procent av omsättningen.

Många har slutat på TUI den senaste tiden. Har du någon teori om varför?
– Nej, där har jag inga teorier. Men jag slutar i alla fall för att det var dags för mig att ta nästa steg. Jag hade ett bra avslut och lämnade ett fint företag med många duktiga medarbetare, säger han.

3 kommentarer

  1. Matsse: JAG har byggt upp, nja det stämmer inte helt riktigt. andra har gjort jag tar creed....
    • Bassam: Matsse, tack för att du uppmärksammar. Givetvis är vi många som tillsammans har byggt upp, presterat fina resultat och ska känna oss stolta! Det blev felformulerat och jag har bett TN att korregera.
  2. Hasse J: Spännande! Lycka till framöver!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.