Annons:

Annons:

Dåligt väder = köpfest på Ving

Det kallare och regnigare vädret på många platser runt om i Sverige de senaste dagarna har ökat lusten att söka och boka en resa. - Hos Ving ser vi bara de två senaste dagarna en rekordförsäljning, upp 50 procent mot samma period i fjol och en ökning av sökningar på resor med 40 procent. Framförallt bokas resor i närtid (juli/augusti), men även hela september och resor till kommande vintersäsong har ökat, skriver Fredrik Henriksson Kommunikations- och hållbarhetschef på Thomas Cook Norden till Travel News.

Bland toppdestinationerna syns Mallorca, Rhodos, Kreta, Cypern, Turkiet och Kroatien. Det sägs ofta att för varje millimeter som det regnar på midsommar så ökar priserna med 100 kronor och vädret spelar stor roll vad gäller efterfrågan på resor utomlands. Som vanligt gäller att vara ute i god tid för att få sitt favorithotell eller resmål.

”Efter förra årets varma sommar ser vi ett något senare bokningsläge inför sommaren, men att vädret spelar in märker vi även de senaste dagarna, som efter regn och kallare dagar ökat antalet bokningar med 50 procent mot förra året”, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Ving.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020